وي با بيان اينکه نمي توانيم جزييات را منتشر کنيم، گفت که ايالات متحده به مشورت با متحدان خود در اتحاديه اروپا در مورد ايران ادامه خواهد داد.
سخنگوي وزارت خارجه آمريکا همچنين گفت که واشنگتن در ۱۶ ماه گذشته جزئيات بسيار گسترده مسائل بزرگ براي بازگشت به پايبندي به برجام را بررسي کرده و معتقد است که اکثر مسايل بزرگ حل شده اند.
اين مقام وزارت خارجه آمريکا تصريح کرد: تلاش ها براي نجات توافق هسته اي در مرحله نهايي خود قرار دارند.
وي در پاسخ به سوالي درباره زمان پاسخ درخصوص نظرات و درخواست هاي ايران گفت: که ما بازخورد خود را بهطور منظم و خصوصي به اتحاديه اروپا منتقل خواهيم کرد.
ند پرايس در عين حال ادعاها درباره پيشرفت هاي برنامه هسته اي ايران را تکرار و ديپلماسي را بهترين راه در اين زمينه دانست و ادعا کرد: براي ما و طرفها ديگر مهم اين است که ايران سلاح هستهاي نداشته باشد
وي در عين حال بدون اشاره به زياده خواهي هاي آمريکا در روند مذاکرات مدعي شد: روند مذاکرات بيشتر از آنچه نياز داشته، ادامه يافته است.
سخنگوي وزارت خارجه آمريکا همچنين ادعا کرد که قرار داشتن سپاه در فهرست موسوم به سازمان هاي تروريستي خارجي بدون شک مساله اي خارج از برجام است.
پيش از اين نيز، يک سخنگوي وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که واشنگتن پيشنهادات ايران را از طريق اتحاديه اروپا دريافت کرده و در حال بررسي آن است.
اين سخنگوي وزارت خارجه آمريکا که نامش بيان نشده است، روز سه شنبه به وقت محلي به خبرنگاران گفت که ايالات متحده در حال انتقال ديدگاههايش به اتحاديه اروپا است.
اين مقام وزارت امور خارجه آمريکا درباره پيشنهادات ايران گفت: ما نظرات خود را با اتحاديه اروپا در ميان مي گذاريم.
شبکه تلويزيوني سي ان ان آمريکا نيز به نقل از منابع آگاه ادعا کرد ايران در مذاکرات رفع تحريمها خواستار دريافت غرامت از واشنگتن در صورت خروج مجدد اين کشور از توافق هسته اي شده است.
اين شبکه تلويزيوني نزديک به دموکرات ها در آمريکا روز سه شنبه به وقت محلي به نقل از يک ديپلمات منطقه اي گفت که ايران به دنبال دريافت تضمين هايي مبني بر اين است که چنانچه رئيسجمهوري بعدي آمريکا از توافق خارج شود غرامت دريافت کند.
سي ان ان به نقل از اين ديپلمات منطقه اي که نام او را بيان نکرده و نوشته است که از مذاکرات آگاهي دارد، ادامه داد که ايران درباره احتمال خروج رئيسجمهوري بعدي آمريکا از توافق و از سرگيري تحريمها، ملاحظاتي دارد.
اين ديپلمات گفته است: به نظر ميرسد پيشرفت هايي به ويژه در موضوع تحريمهاي غير مستقيم اعمال شده عليه شرکتهاي ايراني فعال در خارج از اين کشورصورت گرفته و ديدگاهها به يکديگر نزديکتر شده است.
سي ان ان به نقل از اين منبع خود نوشته است: مساله اصلي براي احياي توافق، تضمين هايي است که ايران درخواست کرده تا اطمينان حاصل کند در صورت تصميم دولت هاي بعدي آمريکا براي خروج مجدد از توافق، غرامت دريافت خواهد کرد.
دور جديد مذاکرات رفع تحريمهاي ايران پس از وقفهاي پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وين آغاز شد و اين مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هيات ها به پايتخت ها پايان يافت.
برگزاري اين دور از مذاکرات در پي آن صورت گرفت که مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا در روزنامه فايننشالتايمز ادعا کرد بسته پيشنهادي جديدي روي ميز گذاشته که شامل راهکارهاي به روز درباره رفع تحريمها و گامهاي هستهاي ايران است.
در پي پايان يافتن اين دور از مذاکرات، مقامات آمريکايي و اتحاديه اروپا ادعا کردند که متن نهايي به همه طرفها ارائه شده که قابل تغيير نخواهد بود و بايستي يا پذيرفته شود و يا شکست مذاکرات اعلام شود که اين اين ادعا از سوي مقام وزارت خارجه ايران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحثها درباره چند موضوع مهم باقيمانده، هنوز در مرحلهاي قرار نداريم که از نهايي شدن متن توافق در وين سخن بگوييم.
رابرت مالي نماينده ويژه آمريکا در امور ايران نيز اعلام کرد که توافقي (در مورد مذاکرات هستهاي) بدست نيامده است زيرا تا زماني که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقي وجود نخواهد داشت.
گفت وگوها در حالي به مراحل سرنوشتساز رسيده که رسيدن به خط پايان و توافق نهايي معطل تصميمهاي سياسي غرب بويژه ايالات متحده آمريکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هيات جمهوري اسلامي ايران تاکيد دارد که لازمه رسيدن به توافق، پايدار بودن رفع تحريمها به نحوي تضمين شده است و اينکه موضوعي نبايد به عنوان اهرم فشار جهت استفاده عليه ايران در آينده باقي بماند.